30 sep - 1 okt 2020

Press

Pressackreditering
Pressackreditering
Sociala medier
Sociala medier
Elmia Garden summerar - en buffé av grön inspiration
26 sep 2019
Elmia Garden räknade in många nöjda utställare och besökare när mässan stängde för den här gången. Elmia i Jönköping är en arena att räkna med när branschen inom trädgård samlas.
Nystartade Lind Decoration
26 sep 2019
Allt från vindspel till gravljus, det nystartade företaget Lind Decoration ställer ut på Elmia Garden för första gången.
Återvändarna Unik Design
26 sep 2019
Med produkter i modern design och sober färgskala får Unik Design en allt större plats i sina kunders hjärtan.
Varumärket Weibulls jubilerar på Elmia
26 sep 2019
Det är 150 år sedan Weibulls startade sin verksamhet. Företaget som under åren växt till ett stort trädgårdsföretag, är ett stycke svensk trädgårdshistoria.
Elmia Garden Trends 2020
26 sep 2019
På mässan 2019 visades de tre trenderna för 2020 genom inspirationsmiljöer och föreläsningar. Jan Rundgren presenterade trenderna och Malin Hidesäter från Blomsterfrämjandet och Johan Larsson, blomsterinspiratör tolkade trenderna genom en blomsterdialog. 2020 års trender är Garden Expressions, Fl...
Rosodlare i två generationer
26 sep 2019
Det finns ingen växt som rosor. Det tycker åtminstone Erik Nielsen och hans fru, som odlat rosor i Danmark sedan början på 1970-talet.
En ny generations odlare
25 sep 2019
Hur fångar man de yngre odlarna och deras nyfikenhet och kunskapstörst om att vilja skörda grönsaker och frukt? Rebecca Strömblad och Hanna Schagerlöv har trots sin unga ålder mycket erfarenhet som de delar med sig av.
Gillenia trifoliata är Årets Perenn 2020
25 sep 2019
Ljuvliga, skira blommor, anslående höstskrud och förmåga att skapa harmoni bland egensinniga rabattgrannar. Det är Perennagruppens ord om valet av Gillenia trifoliata – med det äldre svenska namnet trebladsspira – till Årets Perenn 2020.
Sätt guldkant på vardagen med bär
25 sep 2019
Hemlagat ger äkta vara och växter som är späckade med nyttigheter, det finns många fördelar med att odla bär i sin trädgård. Leif Blomqvist är på Elmia för att puffa lite extra för de udda bärsorterna.
Dressed for success i trädgården
25 sep 2019
Att vara representativ är inte alltid förenligt med att vara praktiskt klädd i trädgården. Johanna Söderström på Operose råder bot på problemet.
En intensivt rosa skönhet som lockar till dans är Årets pelargon.
26 mar 2020
Det är en knallrosa dansant skönhet som i år utsetts till Årets pelargon av Blomsterfrämjandet. Ambassadör i år är blomsterkreatören och pelargonälskaren Gunnar Kaj som menar att den här sorten får honom att vilja bjuda upp till dans.
Odla utan plast med jordpress
24 mar 2020
Att odla är bra, både för människa och natur men det är inte alltid så hållbart då många av redskapen och kärlen är tillverkade av plast. Här är ett tips på hur du kan driva fram småplantor mer hållbart.
Skyfflalette är den ergonomiska skyffeln som underlättar trädgårdsarbetet
20 mar 2020
Året trädgårdsprodukt – Elmia Garden Award - är tävlingen som främjar goda produktlösningar framtagna i syfte att underlätta trädgårdsarbetet. Vi vill också visa den kreativitet som råder i branschen och berätta historien bakom idéerna. En fågelholk med kamera, en trådkorg i stål och ett praktisk...
Krukväxtens dag
17 mar 2020
Idag uppmärksammar vi på Elmia Garden Trends våra krukväxter som förgyller var dag hemma året runt. Här är några populära säsongsväxter för fönsterbrädan och trenderna som de passar i.
En andra chans med Kintsugi
13 mar 2020
Med Kintsugi får dina keramikkärl nytt liv. Som ett led i att främja hållbarhet och långsam konsumtion erbjuder Mateus sina kunder att lämna in varumärkets skadade keramik för reparation enligt den japanska hantverkstekniken.
Hemmets hemliga trädgård
10 mar 2020
När den danska blomsterateljén Poppykalas samarbetar med svenska Layered blir resultatet The Secret Garden, en prisad mattkollektion i starka och trendkänsliga 80-talsfärger.
Svenskt Tenn lanserar designsamarbetet Dé
6 mar 2020
Designsamarbeten är fortfarande intressant för branscher verksamma inom mode, inredning och trädgård. Den senaste i raden är belgisk. Nu lanseras Ann Demeulemeesters porslinsserie producerat av Serax på Svenskt Tenn.
Blomstrande konsert
3 mar 2020
Vinn biljett till en stjärnspäckad och blomstrande konsert genom att nominera någon du tycker förtjänar uppmärksamhet. Artisterna kommer att uppträd i ett hav av tulpaner på Abba-muséet i Stockholm.
Odla på kontoret med Vissheims hyllsystem
27 feb 2020
Intresset för att odla i vatten ökar mycket tack vare att tekniken och kunskapen om hur man skapar hydroponiska odlingssystem ökar. Företaget Vissheim har satsat på att ta fram odlingshyllor anpassade till kontorsmiljöer med målet att lugna och tillfredsställa personalens sinnen på olika sätt.
Dagens tips är ingen blyg viol
21 feb 2020
Viola odorata är en sinnlig växt väl värd att plantera i sin trädgård. Njut av den inomhus en stund innan du sätter den i backen.

Presscenter - Lobby Syd

Elmias presscenter hittar du i Lobby Syd, en trappa upp från vår södra entré.

I våra presslokaler finns trådlös uppkoppling, kopiator, skrivare m.m. Här hittar du också pressmaterial under pågående mässor från arrangörer och utställare, konferensprogram och annan information. Det finns gott om arbetsytor, plats för intervjuer och möjlighet att sitta ner och ta en fika. Här finns även tillgång till låsbara skåp och toaletter.

press-lobby-syd.jpg

Pressparkering

Pressparkeringen ligger mitt emot Elmias kontor, strax innan Kongress- och Konserthuset, du får parkeringskod när du pressackrediterar dig.
 
pressparkering.jpg

Elmia Garden
Elmia Garden
Telefon: +46 36 15 20 00
Ida Jaykar
Telefon: +46 36 15 20 31