Nyheter

Geofix debuterar med innovativ mätteknik på Elmia Nordic Rail
13 sep. 2023
Geofix är i full gång med de sista förberedelserna inför sin debut på Elmia Nordic Rail. Under årets mässa har företaget storslagna planer att presentera sin innovativa säkerhetslösning för järnvägsbranschen. Med imponerande mätteknik och höga förväntningar ser framtiden ljus ut för denna spännan...
Med spännande nyheter i bagaget deltar Safetrack som utställare för 12:e gången i rad
8 sep. 2023
När järnvägsbranschen ännu en gång samlas på Elmia Nordic Rail, är det en händelse som sprudlar av banbrytande innovationer, intressanta samarbeten och oändliga möjligheter. Safetrack, med sin imponerande närvaro sedan mässans start 1995 har inte bara följt utvecklingen - de har varit en del av...
Debut på Elmia Nordic Rail och spännande framtidsutsikter om den kommande börsnoteringen
1 sep. 2023
Med en passion för teknologiskt nytänkande och en strävan efter kvalitet har Sibek blivit den självklara partnern för projektering, granskning och driftsättning av signalsystem. Nu står Sibek redo att inleda en ny era genom sin debut på Elmia Nordic Rail – en mässa som bär stort rykte i Norden.
Nordiskt samarbete och hållbar järnvägstransport i fokus under Nordisk dag på Elmia Nordic Rail
29 juni 2023
Transportinfrastruktur, transportkorridorer, grön omställning och återupprättandet av ett nordiskt transportministerråd. Detta är bara några intressanta ämnen som kommer att diskuteras av Nordiska Rådet under konferensen ”Nordisk dag”.
Gränsöverskridande konferens om utvecklingen av den nordiska järnvägen i ett europeiskt perspektiv
19 juni 2023
Den 11 oktober samlas den nordiska järnvägsbranschen kring gemensamma utmaningar och utvecklingsmöjligheter. Konferensen Nordisk dag sätter in utvecklingen av den nordiska järnvägen i ett europeiskt perspektiv med bland annat EU:s syn på den nordiska transportinfrastrukturen, den gröna omställnin...
Samverkan och innovation i fokus när Solberga station AB ställer ut på Elmia Nordic Rail
24 maj 2023
Elmia Nordic Rail är en mässa som samlar branschens aktörer för att nätverka, utbyta erfarenheter och visa upp innovativa lösningar. En av utställarna på årets mässa är Solberga station AB som ställer ut för andra gången. Dessutom satsar de storslaget med en egen monter och en ny innovation för a...
Fokus på innovation, teknik och kompetensförsörjning i samarbetet mellan Nordic Infracenter och Elmia Nordic Rail
15 maj 2023
Järnvägs- och transportbranschen står idag inför stora utmaningar och frågor som kompetensförsörjning, hållbarhet och säkerhet som är avgörande för branschens fortsatta utveckling. Nordic Infracenter, det innovativa utvecklingscentret som bidrar till att lösa dessa utmaningar, deltar i årets mäss...
Banbrytande innovation när Goldschmidt Sweden AB ställer ut på Elmia Nordic Rail
5 maj 2023
Att kunna stärka sina befintliga kundrelationer och samtidigt knyta nya kontakter, är bara två av alla anledningar till att Goldschmidt Sweden AB väljer att vara med som utställare i år igen. Dessutom kommer de att presentera en banbrytande innovation inom branschen – ett unikt hybridfordon som ä...
Elmia Nordic Rail – startskottet för att ta sig in i järnvägsbranschen
24 apr. 2023
Med höga ambitioner om att ta större plats inom järnvägssektorn och ett brinnande intresse för infrastruktur, är GIFAS Electric AB redo för att ställa ut för första gången i egen regi.
OilQuick storsatsar på Elmia Nordic Rail
14 apr. 2023
Sedan flera år tillbaka har företaget haft siktet inställt på att ställa ut på Elmia Nordic Rail, och i oktober är det äntligen dags. Med en välutrustad grävmaskin i montern och en spännande nyhet som ska presenteras för den svenska marknaden, har nedräkningen börjat.
”Det här är verkligen mötesplatsen för järnvägsbranschen i hela Norden”
4 apr. 2023
NJS – forum för nordiskt järnvägssamarbete är en trogen samarbetspartner till Elmia Nordic Rail, i nästan 20 år har de funnits med som medarrangör till mässan. " Det är här man träffar folk man känner och har sina viktiga möten för att komma vidare i diskussionerna kring förändringar och planer"...
En självklarhet att ställa ut på Nordens största mässa för järnvägsrelaterade företag
23 mars 2023
Enligt Abetong är det en självklarhet att fortsätta ställa ut på Elmia Nordic Rail eftersom det är en arena där de får träffa likasinnade i branschen. Företaget har varit med sedan starten av mässan 1995, och de har aldrig gått därifrån besvikna, utan snarare med ett leende på läpparna.
Elmia Nordic Rail är den perfekta mötesplatsen för att hitta långsiktiga samarbetspartners
16 mars 2023
Med erfarenhet som både utställare och besökare är SYSTRA AB redo att ställa ut på Elmia Nordic Rail i oktober. Med ett särskilt stort fokus på hållbarhet kommer företaget att presentera ett egenutvecklat verktyg som bidrar till att vår värld går mot en grönare framtid med minskade CO2-utsläpp.
Elmia Nordic Rail är den självklara arenan för framtidens järnväg
2 mars 2023
Elmia Nordic Rail är mycket mer än en mässa – det är den viktigaste arenan för att träffa nya samarbetspartners och knyta viktiga kontakter inom järnvägsbranschen. Det är helt enkelt den ultimata mötesplatsen för alla järnvägsintresserade.
Elmia Nordic Rail är årets viktigaste mässa för AWI Maskin
20 feb. 2023
Den trogna närvaron på Elmia Nordic Rail är en viktig tradition som företaget håller fast vid. För 12:e gången är AWI Maskin AB återigen redo att ställa ut på årets viktigaste mässa och knyta värdefulla kontakter.
Elmia Nordic Rail skapar många nya affärsmöjligheter för Terra Wing
15 feb. 2023
En nordisk järnvägsmässa och en mötesplats med utrymme för utveckling, innovation och erfarenhetsutbyte. Detta är en av alla anledningar till att Terra Wing AB väljer att ställa ut för andra gången på Elmia Nordic Rail.
Internationella affärer i fokus när Swerig deltar med samlingsmonter på Elmia Nordic Rail i oktober 2023
6 feb. 2023
Swerig och Elmia har en lång historik av samarbete kring järnvägsmässan Elmia Nordic Rail. I oktober återkommer den uppskattade samlingsmontern för föreningens medlemsföretag som fokuserar på export och internationella affärer. Medlemsföretagen får även möjlighet att bidra till mässans program, e...
Boka din plats i rampljuset
26 jan. 2023
Förmedla din kunskap och expertis till 3500 besökare! Boka din plats i Elmia Nordic Rails program: prata på stora scenen, erbjud en station i våra populära temavandringar eller bjud in till ett eget utställarseminarium.
Trogna utställaren Railcare om Elmia Nordic Rail: ”Vår nordiska omvärldsbevakning”
15 dec. 2022
Relationer. Kontakter. Omvärldsbevakning. Det finns flera anledningar till att Railcare återkommer till Elmia Nordic Rail år efter år. När mässan drar i gång i oktober 2023 står företagets hållbarhetsarbete i fokus – med den batteridrivna underhållsmaskinen MPVe som kronan på verket.
Minigolfslaget som gav TMW en jätteaffär på Elmia Nordic Rail
28 nov. 2022
Först minigolf och sedan en jätteaffär. Med små medel i montern lyckades TMW från Gävle inte bara hitta en ny kund på Elmia Nordic Rail – det blev även början på en lång och framgångsrik affärsrelation. Hole-in-one, med andra ord.
Raka spåret till nya affärer på Elmia Nordic Rail
7 nov. 2022
Affärer i fokus för framtidens järnväg. Det är precis vad Elmia Nordic Rail alltid har handlat om och mässan 2023 är definitivt inget undantag. Det är här du knyter nya kontakter och det är här du lägger grunden för dina affärer.
Jönköping – knutpunkten för affärer i Norden
25 okt. 2022
Från våra största nordiska städer är det bara 3,5 timmars restid till affärsdestinationen Jönköping. Utbudet av hotell, restauranger och affärsmöjligheter gör därför Elmia och Jönköping till den självklara mötesplatsen i Sverige.
AWI MASKIN AB presenterar en nyhet från TENCONI SA
15 sep. 2023
Besök vår monter (06:29) där en helt ny testbänk för bromsar kommer att presenteras!
Nyhet från AWI Maskin AB (B06:29)
25 aug. 2023
AWI MASKIN AB är stolta över att kunna presentera AirRail på den nordiska marknaden
Lokomotiv och vagnshunter från IME Autolift
25 aug. 2023
Besök AWI Maskin AB där IME Autolift visar upp deras nya lokomotiv och vagnshunter med upp till 100 ton kapacitet.
KONUX recieves another  order from  Deutsche  Bahn
11 aug. 2023
DB Digitalizes Germany's Busiest Routes with a Landmark KONUX Switch Purchase.
Nycklar eller åtkomstkontroll – varför inte båda?
11 aug. 2023
CLIQ® Remote-lösningen är helt skalbar och kan konfigureras så att den passar allt från mindre lokala installationer upp till omfattande låslösningar med fler än 50 000 låspunkter spridda över stora geografiska områden.