För: 4-6 personer (ger ca 18-20 st)
Ingredienser:
500 g viltfärs
1 ägg
1 gullök
0,5 dl finhackad persilja
1 spanskpeppar
1 msk paprikapulver
1 msk rödvin
smaka av med salt och nymalen svartpeppar
1 spritspåse
1 stor klick smör
1 liten butternutpumpa
100 g haricots verts
2 tsk torkad salvia
1 dl vispgrädde
0,5 dl vit, torrt vin
Salt och peppar
250 g keso, gärna ekologisk
5-8 ramlöksblad (beroende på styrka)
Gör så här:
Skala och riv löken på den grova delen av rivjärnet. Kärna ur och finhacka pepparn. Blanda samman alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Lägg i en spritspåse och tryck ur luften. Lägg in i kylskåp i 6-12 timmar. Spritsa ut på en skärbräda i korvar, ca 2 cm i diameter och 10 cm långa. Tryck ihop köttet så att korvarna inte faller isär när du spritsar. Stek i grillpanna så att de får ordentligt med färg och grillränder.
Njut med en klick ramlöksfärskost och pumpagryta.
Färskosten
Mixa keso och ramslök i en matberedare med knivtillsats, smaka av med salt, nymalen svartpeppar och en skvätt god olivolja om så önskas.
Pumpagryta
Skala och kärna ur pumpan. Skär i små tärningar. Lägg smör, pumpa och salvia i en kastrull med lock, stek någon minut, lägg i grovt hackad haricots verts, sänk värmen och lägg på lock i 10 minuter, salta och peppra. Tag av locket, häll på grädde, låt sjuda 5 minuter och häll i vinet. Låt sjuda ytterligare 5 minuter och smaka av.