16 - 18 okt. 2024
För besökare

Nya flaggskeppströskan CR11 är New Hollands största framsteg när det kommer till kapacitetsökning och minskat spill

Nya flaggskeppströskan CR11 är New Hollands största framsteg när det kommer till kapacitetsökning och minskat spill
Fokus på effektiva drivningar med minimala effektförluster har varit en ledstjärna och motorplaceringen är unik. 20 000 liters spannmålstank och ny innovativ teknik som skall hjälpa till att optimera produktiviteten, minimera spill och minska de totala skördekostnaderna. CR10/11 har nya längre TwinPitch-rotorer och ett helt nytt TwinClean rensverk. Detta gör nya Next-Generation serien riktigt intressant långt in i framtiden.

Tröskan klarar att hantera större skördevolymer, vilket har visat sig under höstens demokörningar, och skärborden finns upp till 60 fots arbetsbredd. Majsbord finns med 12 till 16 rader. William Nyqvist som är Aximas demoförare har följt nya tröskan under hela säsongen och ser en enorm förändring och kapacitetsökning från gamla CR10.90.

- Man går ut i fältet, ut i vetet och man hör inte ens när tröskan jobbar! Bland de viktiga förändringarna nämner han också de nya rotorerna, nya sållen, nya halmhacken, och MacDons 50 fot flexdraper skärbord som gifter sig väldigt bra med tröskan.

Vidare berättar William att motorplaceringen är längsgående med direktdrivning till CVT-låda vilket ger full drivning ut i rotorerna. Det bidrar till minimala effektförluster och om man kör rotorstopp så går det att reversera rotorerna hela vägen ut. Halmhacken ger en bättre garanterad spridningsbild på upp till 18 meter.

Den steglösa drivningen gör det också möjligt att justera hastigheten på skärbord och inmatning för att anpassa efter gröda och fältförhållanden. I tillägg till alla de tekniska nyheterna kommer också flera förbättringar i och kring hytten med en högre komfort; omdesignade bromspedaler och fotstöd, bekvämare ratt, högkvalitativa tyg- eller skinnsäten och förbättrat luftkonditioneringssystem med fler zoner för att nämna några förändringar. 3-års garanti är också inkluderad.