19 - 22 maj 2026

Morgondagens teknik och material inom formsprutning

Morgondagens teknik och material inom formsprutning
Nya idéer och visionärt tänkande skapar nya affärsmöjligheter på Nordens största renodlade mässa för plast- och gummiindustrin. Det menar Rafo, som kommer till Elmia Polymer 14-17 maj med de senaste nyheterna inom smart styrning och temperering.

– Tack vare nya Gestica-styrningen till ARBURG:s formsprutor och nya IRIS-styrningen till Tool-Temps tempereringsaggregat MATIC Duo så kan du effektivisera din formsprutningsprocess samtidigt som du reducerar energiförbrukningen, säger Johan Gotthardsson, försäljning och teknik.

 

Tillgodoser kundens behov av driftsäker produktion

Mariestadsbaserade Rafo är återförsäljare av formsprutningsmaskiner och robotar från tyska ARBURG, tempereringsaggregat och kylmaskiner från schweiziska TOOL-TEMP liksom robotar och automationslösningar från tyska GEIGER Handling. Man är också återförsäljare för svenska WEMO.

– Många års erfarenhet och kunskap liksom varumärken och modellprogram i toppklass gör oss unika. Vi älskar att tillgodose våra kunders behov när det gäller att uppnå en bra och driftsäker produktion, säger Johan Gotthardsson.

Med sitt team av servicetekniker och 3000 artiklar på reservdelslagret har Rafo etablerat tjänsten ”leverans inom 24 timmar” på de flesta reservdelar, allt för att minimera onödiga driftstopp hos kunderna.

 

Stor kunskap inom innovation och ny teknik

Under Elmia Polymer ser man fram emot att möta både befintliga och nya kunder inom plastindustri och gjuteribransch.

– Den som kommer till vår monter kan förvänta sig ett familjärt bemötande av våra säljare som gärna pratar teknik, problemlösningar och nyheter, säger Johan.

Målet är att tillsammans med kunden skapa den absolut bästa tekniska lösningen på det mest kostnadseffektiva sättet för att åstadkomma så hög prestanda som kunden önskar, och gärna lite till.

– Med vårt maskin- och processkunnande och vår stora kunskap inom innovation och ny teknik kan du känna dig trygg med Rafo som samarbetspartner, säger Johan Gotthardsson.

 

Bildtext:

Den nya Gestica-styrningen till ARBURG:s formsprutor liksom den nya IRIS-styrningen till Tool-Temps tempereringsaggregat hör till nyheterna som Rafo visar upp på Elmia Polymer.