Läge att minska svetsröken på verkstadsgolvet

Läge att minska svetsröken på verkstadsgolvet
Har du koll på vilka standarder som gäller för att hantera svetsrök? ESAB kliver in i rollen som utbildare på Elmia Svets och Fogningsteknik och visar att det finns gott om hjälpmedel för ändamålet.

– Vi vill hjälpa våra kunder att komma till rätta med svetsröken, säger Per Sundberg, Product Manager, ESAB.

Han har en bred arsenal av lösningar att visa för besökare på mässan, från personligt skydd med masker till lokalt utsug i svetspistolen – till utbudet av tillsatsmaterial. Per nämner bland annat elektroden OK 48.10 RMn, den metallpulverfyllda rörtråden CoreShield 46 RMn liksom en rutil rörtråd, DualShield 46M RMn.

–  Alla tre ger en halvering av mangan i svetsröken.

Processer som Speed och Edge Puls är ytterligare vägar att reducera svetsröken, genom en mer stabil ljusbåge.

– Vi ser generellt att kunskapen är ganska låg inom industrin vad gäller svetsrök och standarder. Därför tar vi rollen som utbildare och vi ser att det finns ett stort intresse här på mässan, säger Per Sundberg.

 

Heta produktnyheter inom svetsutrustning

Peter Nyman, ansvarig på svetsutrustningssidan, berättar om fler tydliga show-stoppers i ESAB:s monter.

– ESAB är ju en helhetsleverantör av svetsutrustning, från små maskiner till industriell pulversvetsutrustning. Här ser vi att Warrior Edge, vår uppdaterade plattform för industriell har skapat stort intresse. Det är en innovativ plattform med väldigt många nya funktioner, säger Peter.

Han ser också ett stort intresse för ESAB:s nya produkter inom robotiserad svetsning, liksom den nya maskinen Renegade Volt som drivs av batteri och/eller nätström.

– Det är en klockren maskin för allt arbete ute i fält där du inte har tillgång till nätspänning, säger Peter.

 

Värdefulla dagar på mässan

Till årets Elmia Svets och Fogningsteknik har ESAB tagit med sig ett nytt monterkoncept med containrar för mötesrum och förråd. Och staben på 14 personer som bemannar montern har haft fullt upp.

– Vi tyckte först att det kändes som ett stort gäng, men vi har ändå nästan haft svårt att hinna med alla besökare. Det är viktigt att bemanna för besökstopparna, säger Per.

Peter fortsätter:

– De här dagarna är så värdefulla, både för att träffa befintliga kunder men framför allt för att träffa de som vi aldrig hade mött annars. Och att en stor del av svetsbranschen är samlad i samma hall är perfekt, det är väldigt roligt att nätverka med kollegor. Det är ett glatt event!

Bildtext: Det är full fart i ESAB:s monter på Elmia Svets och Fogningsteknik, med live-svetsning och förevisning av mängder av produkter. Tv Peter Nyman, th Per Sundberg.