Gasen i botten för Kyocera på Elmia Verktygsmaskiner

Gasen i botten för Kyocera på Elmia Verktygsmaskiner
Häpnadsväckande hastigheter i både aluminium och stål. Ja, det är vad Kyocera utlovar i sin monter under Elmia Verktygsmaskiner. Dessutom bjuder företaget även på ett par överraskningar inom allt från fordons- till flygindustrin.

För att nå de där höga bearbetningshastigheterna i aluminium har Kyocera en Brother Speedio S700X2 med sig i montern – utrustad med såväl den nya verktygsserien MEAS som med Gammadrill.

  – Många tillverkande företag inom fordonsindustrin väljer Gammardrill eftersom den mer eller mindre ”stansar” hålen med en enorm hastighet. Den kommer vi att visa både på podie och genom demokörningar, säger Jan Bengtsson, försäljningschef på Metal Division, Kyocera Sverige.

Även på stålsidan lär det gå undan och då tillsammans med maskinleverantören Bromi som i sin monter bestyckar flera av sina maskiner med verktyg från Kyocera. Exempelvis högmataren MFH Boost som är framtagen att köra stora skärdjup i höga hastigheter.

Nyhet_v16_Verktyg_Kyocera_012.jpg

I samarbete med maskinleverantören Bromi har Kyocera bestyckat ett flertal maskiner med sina verktyg. I Bromis monter kan du bland annat se nyheten, högmataren MFH Boost, bearbeta stål i mycket hög hastighet.

  – Vi har betydligt fler nyheter än så både på podie och i maskin för demokörning, men vill bjuda besökarna på några överraskningar också, säger Jan Bengtsson.

Förutom nyheter ligger stort fokus för Kyocera på att visa bredden inom verktygslösningar och montern är uppbyggd utifrån fyra specifika teman: Automotive, Aerospace, Fluid Power och General Machining.

  – Skärande bearbetning inom exempelvis Aerospace ställer väldigt höga krav och det används ofta material med flera legeringar. Därför behövs det speciella och kundanpassade verktyg vilket vi visar på Elmia Verktygsmaskiner, säger Jan Bengtsson.

  Samtidigt som kraven är höga inom Aerospace är fordonsindustrin inne i en enorm utvecklingsfas med tanke på elmotorns intåg, vilken innebär nya utmaningar – och krav – för fordonsbranschen.

  – Vi har lång erfarenhet inom elfordon och har länge jobbat tillsammans med elfordonstillverkare, exempelvis med Audi. Den erfarenheten krävs för att verktygsleverantören ska kunna hjälpa tillverkningsföretaget på rätt väg. Det hävdar vi att vi kan och att vi också har möjligheten att förse alla tillverkare med de verktyg som de behöver.

Med både nyheter och fokus på bredden inom verktygslösningar vill Kyocera skapa en mötesplats på Elmia Verktygsmaskiner för att i lugn och ro sätta sig ner med kunden och prata om verktyg och produktionsoptimering.

  – Vi vill visa att det inte bara är verktygen som håller hög kvalitet hos oss, utan även helheten med service och support. Det ska inte vara något krångel att samarbeta med oss, säger Jan Bengtsson.

På bilden: Den nya verktygsserien MEAS är ett tillförlitligt verktyg vid höghastighetsbearbetning av aluminium inom ett brett spektrum av applikationer.