Sverigepremiär var planerad i Lichrons monter

Sverigepremiär var planerad i Lichrons monter
I maj var det tänkt att fleroperationsmaskinen Hartford LG1000 skulle visats på svensk mark för första gången någonsin. Premiären var planerad att ske i Lichrons monter under Elmia Verktygsmaskiner.

Lichron satsade med dunder och brak mot årets mässa. De skulle ha kommit till Jönköping med ett färskt agenturavtal med taiwanesiska Hartford och i montern visa en Hartford LG1000, med bland annat intelligent verktygsövervakning och en IP-kamera som enkelt kopplas till valfri mobil enhet.
– En sak som särskiljer Hartford är deras innovativa och genomtänkta lösningar. De arbetar mycket med AI och har ett Industri 4.0-tänkande i sin tillverkning. Maskinen som vi visar är en vertikal fleroperationsmaskin med det toppmoderna styrsystemet Hartrol Premium, säger Magnus Chronholm, Managing Director på Lichron.

Magnus Chronholm tror att maskinen kommer att göra succé i Sverige.
– Maskinens x-rörelse är 1 000 millimeter och spindeln är direktdriven och klarar 12 000 varv per minut. En annan sak som gör den så bra är att det går att växla till Fanuc-styrning om så önskas.

Maskinen som skulle ha visats hade varit bestyckad med en Hanwha-robot. Det tack vare att de alldeles nyligen även har inlett samarbete med Hanwha Robotics.
– Det är en kollaborativ Hanwha-robot med laddning från sidan och servostyrd autodörr. Den klarar tolv att lyfta tolv kilo och har en radieräckvidd på 1 300 millimeter, säger Magnus Chronholm.