21 - 24 aug. 2024

Halvaxlat gör hela skillnaden

Halvaxlat gör hela skillnaden
Cordestam Maskin AB är ett familjeägt företag som specialiserar sig på försäljning och service av Lastbilar och entreprenadmaskiner. De är återförsäljare av Tatra i Sverige, och visar på Elmia Lastbil upp den senaste modellen på sin demobana.

På Elmia Lastbils uteområde återfinns Cordestam Maskin AB, som åkt hela vägen ner från Bjästa, strax söder om Örnsköldsvik, för att delta på mässan i Jönköping. De erbjuder fordon som är redo att möta de mest krävande utmaningarna på väg såväl som utanför väg. Huvudprodukterna är allhjulsdrivna lastbilar och Midjestyrda dumprar. Robert Cordestam är marknads- och säljansvarig på företaget, och berättar mer om det som finns i montern:

–  Det är en helt ny generation av Tatra Phoenix som vi premiärvisar här på mässan. Vi fick klart väldigt sent att vi kunde ta med oss den här modellen, då den just har lanserats, Men vi är mycket glada över att vi kunde lösa det och vi är nöjda med att vi kunde få en monter med anslutande demobana, så att vi kan visa fördelarna med vår Tatra Phoenix Euro 6.

Vana utställare

Cordestam Maskin AB har tidigare ställt ut på Elmia Lastbil, och ser stora möjligheter med att demonstrera produkten utomhus på en demobana. Tatra är en pionjär inom lastbilsindustrin med en historia som sträcker sig över ett sekel och har med sitt luftfjädrade halvaxelkoncept och allhjulsdrift blivit en favorit bland yrkesförare värden över. Den nya generationen har utrustats med ny hytt och en ny version av växellåda. De pendlande axlarna i kombination med allhjulsdriften gör att lastbilen kan hantera tunga laster även i svår terräng och ge en jämn och stabil körning, vilket är avgörande för att bibehålla framkomligheten och säkerheten. Robert Cordestam förklarar:

–   Här har vi chansen att visa hur de pendlande axlarna med individuellt fjädrade hjul, fungerar på demobanan. Det ger så mycket mer än att bara visa ett stillastående fordon. Vi har här möjlighet att ta med oss besökarna på en provtur ihop med vår chaufför, så att man själv kan uppleva skillnaden direkt i hytten. Då kan man få grepp om att halvaxlat gör hela skillnaden.