21 - 24 aug. 2024

”Elmia Lastbil är branschfesten nummer ett”

”Elmia Lastbil är branschfesten nummer ett”
Ett fullmatat mässprogram är förberett av den svenska lastbilsjätten. Under Elmia Lastbil bjuder Scania Sverige på två globala lanseringar – och en hyllning till kungen av lastbilscustom.

– För oss som företag och för mig personligen är Elmia Lastbil branschfesten nummer ett. Det är här det händer vartannat år, tradition och innovation på samma gång, och vi ser mycket fram emot att träffa kunder, partners och fans.

Det säger Niklas Engholm, försäljningsdirektör fordonsmarknad, Scania Sverige.

Liksom tidigare år storsatsar Scania med monter både inomhus och utomhus.

– Inomhus har vi stort fokus på transformation och elektrifiering med ett scenprogram där vi bjudit in både interna och externa gäster med olika teman och inriktning, berättar Niklas.

Två globala lanseringar under mässan

Utomhusmontern kommer att innehålla det breda utbudet av Scanias olika lastbilsmodeller med olika typer av framdrivning, från den bränslebesparande Scania Super via RME- och biogaslösningar till 100 procent elektrifierade fordon.

– Vi kommer att ha ett tiotal fordon på plats, och i år kan vi presentera inte mindre än två globala lanseringar under Elmia Lastbil, två produkter som kommer att passa väldigt bra för den svenska marknaden. Att mässan är så pass stor att vi kan genomföra globala lanseringar är väldigt roligt, säger Niklas Engholm.

Här kommer man också att visa en separat utställning av motorer och växellådor med den ikoniska V8:an i fokus.

Tävlingar, café och merchandise

Nytt för i år är att finalen av Scania Quiz Trophy går av stapeln på mässan. Tävlingen genomförs med webbaserade uttagningsheat och avslutas live på Elmia Lastbil den 24 augusti.

– I vår utställningstrailer kan du själv testa dina kunskaper i Scania Gameshow och vinna fina priser, säger Niklas.

Glashuset i Scanias utomhusmonter rymmer både café och shop, fylld med ”de allra senaste nyheterna av Scania-brandade kläder och accessoarer” liksom leksaker och lifestyleprodukter. Ett eldorado för Scania-fans?

– Absolut. Det är många som skulle bli besvikna om vi inte erbjöd det här, säger Niklas.

Hyllning till Sven Erik ”Svempa” Bergendahl

En riktig publikmagnet är också den 85-årige kungen av lastbilscustom, Sven-Erik ”Svempa” Bergendahl, som får ett särskilt utrymme i Scanias monter.

– Hans senaste custombygge, Fire 770S V8, kommer att finnas till beskådande i montern. Ledningen på Scania Sverige har valt att göra en speciell hyllningsaktivitet till Svempa och vår vd Christian Levin kommer att vara på plats på lördag, berättar Niklas.

Dialogen med besökare är det allra viktigaste under mässdagarna, menar Niklas. Här ser han särskilt fram emot torsdagen.

– Den dagen görs det speciella anpassningar för att ta emot skolelever och det är en viktig grupp för oss att möta.

 

Vill du också ställa ut på Elmia Lastbil?