21 - 24 aug. 2024

Komplett modellprogram för elektrifierade transporter

Komplett modellprogram för elektrifierade transporter
Framtiden är elektrisk. Med nyheter både för långdistans och trång stadsmiljö har Mercedes-Benz tagit plats på Elmia Lastbil för att visa hela bredden av möjligheter till grön omställning.

– Man kan tycka att det nästan känns tjatigt att prata omställning, men vi ser en ökad kravbild från våra kunder och deras kunder – en kravbild som ökar varje dag. Därför är vi oerhört stolta över att kunna erbjuda ett komplett modellprogram av elektriska lastbilsmodeller, säger Philip Flygare, försäljningschef Sverige.

Viktiga möten och affärsmöjligheter

Med elva fordon och 30 man på plats för att serva besökarna har Mercedes-Benz och deras svenska återförsäljare Veho Import dukat upp ett smörgåsbord av möjligheter till fossilfria transporter. Elmia Lastbil har ett stort värde som mötesplats för den här typen av samtal, konstaterar Philip.

– Mässan betyder allt för oss, att vi som importör får träffa kunder och konkurrenter, påbyggare och affärspartners, att vi får feedback från de som kör våra bilar, gör det oerhört värdefullt att investera i den här typen av möten.

Philip fortsätter:

– Dessutom är det ju rena och skära affärsmöjligheter. Vi har haft riktigt bra, skarpa möten redan från första dagen på mässan.

 

Två exklusiva Sverigepremiärer

En av de heta nyheter som Mercedes presenterar under Elmia Lastbil är helelektriska eActros 600 för fjärrtransporter, som kommit på exklusiv blixtvisit till Sverige.

– Den kom från fabriken dagen innan mässan och ska sedan direkt vidare till IAA Transportation i Hannover, berättar Philip Flygare.

Här i montern finns också intressanta nyheter för trång stadsmiljö, FUSO eCanter och eEconic 300, en lågbyggd ellastbil, bara 220 cm hög.

– FUSOn gör också Sverigepremiär, det är första gången vi visar den för en svensk publik, säger Philip.

 

Gröna nyheter för minskad bränsleförbrukning

Omställning i all ära, men större delen av försäljningen gäller alltjämt fordon med förbränningsmotorer, förklarar Philip. Men även här har Mercedes-Benz gröna nyheter.

– I dessa tider är transportekonomin oerhört viktig. Vår nya ProCabin-hytt i kombination med vår nya växellåda kan sänka bränsleförbrukningen med upp till 8 procent, säger Philip Flygare.

 

Bildtext:

Mercedes-Benz visar elva fordon på plats, varav flera Sverigepremiärer, under Elmia Lastbil. ”Mässan betyder jättemycket för oss”, säger Philip Flygare.