21 - 24 aug. 2024

Nu är den helelektriska timmerbilen med tandem här

Nu är den helelektriska timmerbilen med tandem här
Världspremiären för en elektrifierad timmerbil med tandemdrift upp till 72 ton väcker uppmärksamhet i Scanias monter på Elmia Lastbil. Likaså den kraftfulla nya växellådan för tyngre transporter.

– Det är alltid roligt när vi har världspremiärer här på Elmia, säger Niklas Engholm, försäljningsdirektör Scania Sverige.

Extra roligt är det, menar Niklas, att den helelektriska timmerbilen som nu serietillverkas också är ett tydligt signum för varumärket Scania.

– Timmerbilarna har varit med och byggt upp vårt varumärke från första början. Vi har historiskt jobbat med de riktigt tunga transporterna som kräver hög prestanda. Idag kan vi visa att det går att bygga en elektrifierad timmerbil med väldigt bra prestanda. Det är unikt och det är vi väldigt stolta över.

Möter kunder, partners och fans

Att Scania har en alldeles särskild plats i många mässbesökares hjärtan är tydligt. Med mässprogram både utomhus och inomhus och ett hundratal medarbetare på plats har Scania kraftsamlat för att möta kunder, följare, partners och ”fans”.

– Elmia Lastbil är en väldigt viktig plats för oss och våra medarbetare. Vi känner en enorm stolthet över vårt varumärke och att få vi får representera Scania här. Det är verkligen en branschfest, säger Niklas.

”Här finns något intressant för alla”

Monterutbudet är på temat extra allt – från fordon och föreläsningar till gameshow, simulator och merchandise. Särskilt fokus läggs på torsdagen för att nå alla de skolungdomar som besöker mässan.

– Vi måste dra vårt strå till tacken för att säkra upp att fler unga söker sig till teknikeryrket. Vi anpassar vår monter och vårt budskap för att ta emot morgondagens medarbetare. Här finns något intressant för alla, säger Niklas Engholm.

Viktigt vägskäl för branschen

Han konstaterar att tajmingen för Elmia Lastbil är viktig i år.

– Det har varit ett avvaktande läge försäljningsmässigt utifrån konjunkturen. Nu befinner vi oss i lite av ett vägskäl där det är viktigt att vi som bransch får komma tillsammans och sätta agendan framåt. Vi tror och hoppas att mässan blir ett positivt avstamp och ger en boost framåt. Nu kör vi!