12 - 14 nov. 2024

”Elmia Subcontractor är en perfekt mötesplats för likasinnade”

”Elmia Subcontractor är en perfekt mötesplats för likasinnade”
I Haparanda, nära 140 mil från Elmia i Jönköping, finns företaget Holmberg Cases Sweden AB. De har i över 20 år ställt ut sina lösningar och produkter på Elmia Subcontractor, en prioriterad marknadsföringsinsats på året - trots avståndet. Henric Sulonen arbetar som säljare på företaget, och menar att trots de digitala möjligheterna idag så är det “riktiga mötet” oslagbart när det gäller att göra affärer.

Holmberg Cases Sweden tillverkar kundanpassade flightcases, och har funnits på marknaden i nära 50 år. Till en början fokuserade företaget på lösningar till musikbranschen, men med åren har de breddat produktsortimentet och idag återfinns kunderna i alla tänkbara branscher där industri, teknik och idrott är de största. Henric Sulonen är säljare på företaget, och berättar mer: 

– Produktionen är, och har alltid varit, i Haparanda - här konstrueras och byggs alla våra flightcase. Den största delen är helt kundunika enheter, både enstaka produkter och större serier. Vi lägger alltid stor vikt vid att slutprodukten ska uppfylla kundens önskemål och krav, och alla på företaget arbetar efter våra ledord kvalitet och hållbarhet,   

“En perfekt mötesplats för likasinnade” 

I och med företagets geografiska läge, finns merparten av kunderna på ganska långt avstånd. För att kunna bibehålla relationerna med befintliga kunder, och hitta nya kundkontakter, är mässan som mötesplats en idealisk form för företaget. Henric Sulonen utvecklar:  

– Vi började ställa ut på Elmia för att nå nya kundgrupper och på ett naturligt sätt träffa kunder längre ned i landet. Håller man till i Haparanda, som vi gör, så är Elmia Subcontractor en perfekt plats för att träffa och hålla kontakten med både nya kunder och leverantörer. Vi är alltid sugna på nya spännande projekt och kundlösningar, och vi upplever Elmia är en perfekt mötesplats för likasinnade.  

Satsar på det riktiga mötet  

Holmberg cases är ett av de utställande företag på Elmia Subcontractor som reser längst väg inom Sverige för att delta på mässan. Hur kommer det sig att man i en digital tid ändå satsar på det fysiska mötet på en mässa? Henric Sulonen förklarar: 

– För Holmberg cases är det Elmia Subcontractor och Alihankinta i Tampere, Finland, vi deltar på som utställare. Med tanke på att vi jobbar med det digitala mötet väldigt stor del av året så är det alltid bra att komma ner och även få träffas face to face. Digitaliseringen är såklart bra för oss när vi har väldigt många kunder söderut, men jag upplever ändå att det ”riktiga” mötet har en viktig plats när det kommer till att knyta affärer och kontakter och visa upp vår produkt.