12 - 14 nov. 2024

Matchmaking gav Hydac AB nya kontakter

Matchmaking gav Hydac AB nya kontakter
Matchmakingeventet Subcontractor Connect är plattformen för möten mellan leverantörer och inköpare från industribranschen. Den flexibla kombinationen med både fysiska och digitala möten är uppskattad och oavsett mötesplats är det nya affärer som står i fokus. Något som Hydac AB märkte av under sitt deltagande.

Hydac AB deltog som besökare under Elmia Subcontractor 2023, och ser ljust på sitt deltagande i Subcontractor Connect. Främst var företaget på plats för de fysiska mötena som mässformatet erbjuder – och då inte minst den organiserade formen i matchmaking.  

– Som inköpare är det väldigt skönt att inte själv behöva leta efter leverantörer. Vi hade 11 möten bokade under en dag på matchmakingen, och dagen efter gick vi runt på mässan och letade efter utställare och leverantörer inom vårt segment, säger Maria Johansson, inköpare och logistikchef på Hydac AB.

Detta var Maria Johansson första besök på plats på Subcontractor Connect, men Hydac AB hade tidigare medverkat. Hon utvecklar:  

– För oss var matchmakingen en enorm möjlighet att få en snabb inblick i många bolag under kort tid. Varje möte var 30 minuter långt, vilket var precis lagom. Det blir ett koncentrerat möte, där båda parter är fokuserade på det vi har gemensamt säger Maria.

Varvar bokade och spontana möten 

Petr Ruzicka, Industrial Engineering i Tjeckien, deltog som utställare på Elmia Subcontractor för första gången under 2023. Han valde att varva kundmöten i montern med matchmakingen.  

– Första dagen hade jag sex möten bokade; tre digitala och tre fysiska vilket var en bra mix. Jag upplevde matchmakingen som ett väldigt effektivt sätt att komma i kontakt med kunder. De kändes bättre än andra möten jag har haft, säger Petr. 

Återkommande succé 

Då Subcontractor Connect varit ett välkommet inslag med högt deltagande under många år, satsas det återigen för ytterligare en relationstät mötesarena. Under 2023 fanns totalt 290 deltagare med i matchmakingen, varav 30 var inköpare och resterande 260 leverantörer från 22 länder. 

– Vi har sett ett större intresse bland utställarna att delta i matchmakingen för varje år den funnits med på mässan. Majoriteten av mötena har numera skett fysiskt på plats, vilket vi ser är en förändring i beteende nu när pandemin ligger lite längre bort i tiden. Tidigare önskade fler bolag digitala möten, och hybridvarianten erbjuds såklart fortfarande. Flexibiliteten är viktig, för det är trots allt mötet som är i fokus, säger Elin Berlin från Almi / Enterprice Europe Network som tillsammans med Elmia Subcontractor arrangerar Subcontractor Connect.