12 - 14 nov. 2024

Innovativa lösningar för en säker och hållbar framtid

Innovativa lösningar för en säker och hållbar framtid
I en värld där säkerhet och hållbarhet är av yttersta vikt, framstår Saab som en central aktör inom försvarsindustrin. Med en omfattande portfölj av produkter, tjänster och lösningar som sträcker sig från militärt försvar till civil säkerhet, betjänar företaget regeringar, myndigheter och företag över hela världen.

Kristofer Ternstedt, CPO och Head of Group Procurement på Saab, delar med sig av företagets engagemang för innovation och hållbarhet, samt de utmaningar som präglar dagens globala försörjningskedjor.Saabs långa tradition av att leverera avancerade försvarslösningar är djupt rotad i ett åtagande för hållbarhet.

Vårt mål är att skapa en tryggare värld genom våra produkter, samtidigt som vi respekterar planetens gränser. Hållbarhet är inte bara ett modeord för oss; det är en central del av vår affärsstrategi. Vi integrerar hållbarhetsaspekter i varje steg av vår verksamhet och strävar efter att minimera vår miljöpåverkan. Vi uppmuntrar också våra leverantörer att göra detsamma, säger Kristofer.

Betydelsen av starka partnerskap 

Den senaste tidens globala utmaningar har understrukit vikten av starka partnerskap. För Saab handlar det om att bygga leveranskedjor som är både effektiva och resilienta.

För att säkerställa att våra leveranskedjor är hållbara behöver vi samarbeta med företag som delar våra värderingar. Hållbarhet och socialt ansvar är avgörande kriterier för oss, utöver pris och kvalitet, fortsätter Kristofer.

Framtidens försörjningskedjor

För att kunna leverera högkvalitativa produkter oavsett externa faktorer, arbetar Saab för att bygga en mer robust och lokal försörjningskedja.

– Vi har sett hur globala kriser, som pandemin och geopolitiska spänningar, har påverkat vår verksamhet. Därför är det viktigt att förstå hela försörjningskedjan till råvaran och investera i lokala lösningar samt diversifiera vår leverantörsbas. Genom att investera i vår egen produktion och samarbeta med lokala aktörer kan vi skapa en mer stabil och hållbar verksamhet, förklarar Kristofer.

Elmia Subcontractor - en plattform för dialog och samarbete

Elmia Subcontractor, en av Sveriges största mässor för underleverantörer, är en viktig plattform för dialog och samarbete inom industrin.

– Mässan ger oss en fantastisk möjlighet att synas och diskutera våra behov och krav. Med årets tema "Navigating Change Together" hoppas jag att mässan kommer att inspirera till samarbete och långsiktiga relationer inom industrin, avslutar Kristofer.

Kristofer Ternstedt är keynote speaker på Stora scenen den 13 november klockan 14:10 - 14:40, där han kommer att diskutera hur Saab arbetar för en tryggare värld i en tid av växande konflikter. Han kommer att prata om de ökande kraven på globala försörjningskedjor och hur vi tillsammans kan möta morgondagens säkerhetsutmaningar.