12 - 14 nov. 2024

Scanstrip: Hållbara och kundanpassande bandstålslösningar

Scanstrip: Hållbara och kundanpassande bandstålslösningar
Efter ett längre uppehåll är Scanstrip och Bångbro Strip Steel tillbaka på Elmia Subcontractor som utställare. Dessa två ledande aktörer inom bandstål och plåt är redo att presentera sina senaste innovationer, med ett särskilt fokus på kundanpassade lösningar och hållbarhet. Företagen, som ingår i Scanstrip Group, ser mässan som ett utmärkt tillfälle att både stärka befintliga kundrelationer och knyta nya affärskontakter.

Scanstrip och Bångbro Strip Steel erbjuder ett helhetskoncept för bandstål och plåt, vilket inkluderar verksleveranser, lagerhållning, precisionsbearbetning och logistikcenter. Med huvudkontor i Höllviken och produktionsanläggning med lager i Kopparberg samarbetar de tätt för att säkerställa effektiva och snabba leveranser till kunder i hela Skandinavien och på andra närliggande marknader.

– Vi levererar skräddarsydda lösningar inom bandstål och plåt, optimalt utformade för att passa våra kunders specifika produktionsprocesser och produkter, samtidigt som vi minimerar spill. Sedan 1987 har vi byggt starka partnerskap och levererat högkvalitativa material till kunder i Skandinavien, Finland, Baltikum och andra marknader, säger Peter Möller, teknisk chef på Scanstrip och VD för Bångbro Strip Steel.

Hållbarhet och logistik i fokus 

En viktig prioritering för företaget är hållbarhet. De arbetar med hållbara transportlösningar och optimerar sina logistikprocesser genom två stora logistikcenter. En stor del av transporterna från Tyskland sker med tåg, vilket är en del i deras strävan att minska sitt klimatavtryck.

– Vi prioriterar tågtransporter för att reducera vår miljöpåverkan. Vår logistikstrategi, tillsammans med vårt arbete enligt ISO 14001 och Agenda 2030, är centrala delar av vårt hållbarhetsarbete. Vi ser det som avgörande att optimera hela kedjan för att nå de mest hållbara lösningarna, säger Peter. 

Satsning på elektrobandstål

Under Elmia Subcontractor 2024 kommer företagen bland annat att lyfta fram sitt elektrobandstål, en produkt som är utformad för att möta den växande efterfrågan inom elektrifiering och grön teknik. Elektrobandstål används för energigenerering och överföring och används i bland annat generatorer, elmotorer och magneter.

– Elmia Subcontractor är en av de viktigaste mötesplatserna för vår bransch. Här möter vi både kunder och leverantörer och kan visa upp hela vårt produktsortiment. Flera av våra medarbetare från både Scanstrip och Bångbro Strip Steel kommer att vara närvarande. Mässan ger oss också en möjlighet att belysa hur våra lösningar kan bidra till den gröna omställningen, och vi ser fram emot att etablera nya samarbeten kring elektrobandstål, berättar Peter.

Betydelsen av partnerskap

För att möta framtidens utmaningar är samarbete avgörande. Scanstrip och Bångbro Strip Steel ser partnerskap som en nyckel till att öka effektiviteten och utveckla mer hållbara produkter och processer. Genom nära samarbeten inom hela värdekedjan kan företagen inte bara förbättra produktionen, utan också bidra till en mer hållbar framtid. 

– För oss är det viktigt att hitta de bästa hållbara lösningarna för hela produktionskedjan. Genom att arbeta tillsammans kan vi minska spill, optimera produktionen och skapa en framtid där både vi och våra kunder kan göra långsiktigt hållbara val, avslutar Peter. 

Möt Scanstrip och Bångbro Strip Steel i monter D01:60 på mässan.