12 - 14 nov. 2024

K.D. Feddersen utökar sin närvaro i Danmark och stärker den skandinaviska marknaden

K.D. Feddersen utökar sin närvaro i Danmark och stärker den skandinaviska marknaden
K.D. Feddersen utökar sin närvaro i Danmark genom att representera Sumitomo (SHI) Demag,vilket stärker företagets position i Skandinavien. Med ett nytt kontor i Vejle och centraliserad administration i Sverige, är företaget redo att erbjuda högkvalitativ service och support till sina danska kunder.

K.D. Feddersen Plastic Machinery är glada att meddela utökningen av sitt samarbete med Sumitomo (SHI) Demag, en världsledare inom fullelektriska formsprutningsmaskiner. Från och med den 11 oktober 2024 kommer K.D. Feddersen att utöka sin representation till att omfatta Danmark, utöver de befintliga marknaderna i Sverige, Norge, Finland, Estland, Lettland och Litauen.

“Vi gläds över att ta på oss representationen av Sumitomo (SHI) Demag i Danmark, vilket ytterligare stärker vår närvaro i Skandinavien och Baltikum,” säger Torbjörn Egerhag, Managing Director för K.D. Feddersen Plastics Machinery.

“Denna expansion gör det möjligt för oss att erbjuda våra kunder i Danmark formsprutningsmaskiner och därmed blir vi en komplett leverantör av all utrustning till plastindustrin”

K.D. Feddersen kommer att hantera försäljnings- och serviceaktiviteterna i Danmark från ett nytt kontor i Vejle, som snart kommer att öppnas.

“För att säkerställa högsta effektivitet har vi centraliserat all administration för reservdelsförsäljning i Norden till vårt kontor i Sverige,” tillade Torbjörn. Det Nordiska teamet består idag av sju servicetekniker, två servicekordinatorer och fem säljare. Inom kort kommer det utökas ytterligare med lokal personal i Vejle.

K.D. Feddersen Plastic Machinery har varit verksamma i Danmark sedan 2007, initialt med fokus på tekniska polymerer. Företaget etablerade sitt danska dotterbolag 2023 och har sedan dess utökat sitt erbjudande till att omfatta tekniska plastmaterial, maskiner och utrustning för plastbearbetnings- och återvinningsindustrin. K.D. Feddersen har en lång historia av att representera etablerade tillverkare inom dessa segment

Anatol Sattel, CSO för Sumitomo (SHI) Demag, kommenterade: “Tack vare vårt långvariga, förtroendefulla samarbete med K.D. Feddersen är denna expansion det logiska nästa steget. Vi är övertygade om att detta partnerskap kommer att fortsätta att blomstra och gynna våra kunder i hela regionen.” 

Anatol Sattel, CSO för Sumitomo (SHI) Demag

För mer information, vänligen kontakta:
Torbjörn Egerhag, Managing Director K.D. Feddersen Plastics Machinery 

torbjorn.egerhag@kdfeddersen.com

0370-30 37 01

Torbjörn Egerhag, Managing Director K.D. Feddersen Plastics Machinery