Nyheter

Årets stora satsning  - Den Klimatsmarta Trädgården
29 aug. 2023
Elmia Garden och Hasselfors Garden bygger vidare på det utbildande upplevelsekonceptet genom ”Den Klimatsmarta Trädgården” i hall C. Här får besökarna branschanpassade tips för att kunna hjälpa sina kunder att göra mer klimatsmarta val.
Många nya utställare på Elmia Garden
17 aug. 2023
I början av augusti publicerades Elmia Gardens utställarlista för 2023. In och kika på vilka du vill besöka på mässan och börja redan nu planera ditt besök.
Välkommen till Elmia Gardens upplevelsehall
9 aug. 2023
Upplev Flower Grand Prix, Den Klimatsmarta Trädgården, föreläsningar och trendutställning på Elmia Garden.
Gardenbox från Dalhem Garden  - vinnare i Elmia Garden Award - Årets Trädgårdsprodukt 2023
9 mars 2023
2023 års trädgårdsprodukt är korad och kommer underlätta anläggningen i många trädgårdar framöver. Svensktillverkade Gardenbox Dalhem Garden från Dalhem Innovation AB utmärker sig genom sin smarta ihopsättningsteknik, genomtänkta design samt variation av storlekar och ytmaterial.
En biljett - två mässor
30 jan. 2023
2023 kommer Elmia Garden gå parallellt med en annan mässa inom den gröna näringen - Elmia Park. Så här kommer det fungera med biljetter till mässorna.
Säg hej till Elmia Gardens nya look!
12 jan. 2023
Ut med det gamla och in med det nya! Elmia Garden inleder året med en ny look.
Elmia Garden går samtidigt som Elmia Park 2023
17 okt. 2022
Elmia AB har nu beslutat att mässorna Elmia Garden och Elmia Park ska gå parallellt 2023. Elmia Garden får i samband med detta nya datum och kommer pågå under tre dagar: 26-28 september 2023
Vinnaren i Flower Grand Prix's debutantklass är korad
29 sep. 2022
Under torsdagen hölls den andra delen av Flower Grand Prix. Debutantklassen i den prestigefyllda tävlingen avgjordes och vinnaren blev Louise Darvas från Fritz blommor.
En klosterbutk är årets trendbutik
29 sep. 2022
Slottsmagnolian kammade hem priset som årets trendbutik. Rebecca och Annika Sten, som arbetat med trenden ”Lust & Längtan” kommer nu att få värdefulla råd av Nicklas Jensen som kan bidra till utveckling av verksamheten.
Generationsskifte på Larsviken
29 sep. 2022
Katarina Persson är åttonde generationen odlare på Larsviken. Tillsammans med sina två syskon axlar nu den yngre generationen Persson rollen som företagsledare med målet att ta Larsviken in i framtiden.
Det lönsamma kundvarvet
29 sep. 2022
Med hjälp av små justeringar kan kundens upplevelse i butiken förbättras. Därför har Elmia Garden i samarbete med Jeanette Eklund från Hasselfors garden byggt en butik. Målet är att inspirera olika verksamheter i branschen att förbättra kundernas upplevelse och därmed öka lönsamheten.
Snygga buketter till alla
29 sep. 2022
Öst möter väst i Hanatabas fina sortiment av hjälpmedel för blomsterälskare. Fakirringen har blivit en succé i årets upplaga av Elmia Garden Flower Grand Prix.
Pot Olé är tillbaka.
29 sep. 2022
Pot Ole är företaget som, tack vare färgstarke Olé Juul, lämnat ett stort tomrum i branschen. Därför är vi så glada över att företaget är tillbaka på Elmia Garden, men nu med dottern Helena vid rodret.
Årets perenn är korad
29 sep. 2022
På Elmia Garden är det tradition att varje år kora en perenn växt som är extra odlingsvärd, så även i år. Tv-kände trädgårdsmästare John Taylor ansvarade för presentationen och i år var det den söta backsippans som blev utvald.
Mjuk pastellrosa blir Årets kulör
22 sep. 2023
Sweet Embrace har av Nordsjö idé och design valts ut som Årets kulör för år 2024. Så här skulle kulören kunna användas i trädgårdens olika gröna rum.
Piet Oudolfs trädgård på Vandalorum
15 sep. 2023
Den världsledande holländske trädgårdsdesignern har designat trädgården på Vandalorum, museet i utkanten av Värnamo. På lördag, den 16/9, invigs trädgården.
Blomsterlök  - vacker blomning under hela säsongen
8 sep. 2023
Det är redan dags att börja tänka på våren i rabatter och krukor. Blomsterlöken ska ner i jorden nu för den som vill möta våren med blommor. Om du är nybörjare på blomsterlök så finns det en smart genväg som ger blomning hela våren.
Björnbärslikör och hemlagade marmelader enligt Sanna på Marmeladeriet
1 sep. 2023
Vad gör man av bären och frukten som mognar med racerfart i trädgård, på balkonger och terrasser just nu? Vi bad Sanna Fyring Lidgren från Marmeladeriet om tips och råd vilket också resulterade i några recept.
Smyckespoesi och butiksinvigning - två Stockholmstips
25 aug. 2023
Är du i Stockholm i helgen så ska du inte missa att besöka två platser. Det handlar dels om en utställning med smycken, dels om en nyöppning av en butik som med sitt starka fokus på hållbarhet och naturliga material nu fått den perfekta inramningen till sitt sortiment.
Så lyckas du med vindruvor i trädgården
18 aug. 2023
Odla vindruvor i trädgården och ta del av ett tusenårigt kulturarv. Vi hjälper dig att få din vinranka att trivas i trädgården. Om du inte tänkt dig att bli vinbonde så har vi även ett tips på vad du kan göra med skörden.
Harmoni i trädgården – så skapar du den japanska trädgårdsstilen
11 aug. 2023
Att skapa en trädgård där hälsa och avkoppling är i fokus är en trend som växer allt mer. Men hur får man till den rätta stilen? Vi har vänt blicken öster ut för att hitta inspiration.
Pelargoner så som du aldrig tidigare sett dem - Kreativa sätt att använda perlargoner
1 aug. 2023
Pelargonen är så mycket mer än en vanlig krukväxt. Dr fantastiska blommorna är även användbara som snittblommor. Vi tipsar om hur du kan användande dem på olika sätt.
Paradisets frukter - vilka fruktträd ska jag plantera i trädgården?
25 juli 2023
Fruktträden kan vara trädgårdens främsta tillgång. Här är några fruktträd väl värda att plantera i trädgården.
Hur gör man nässelvatten? Gör egen växtgödning.
18 juli 2023
Från förargligt ogräs till växt som är guld värd – ta vara på nässlorna under hela säsongen för att hålla både dig och dina växter friska och starka.
Livets vatten - våra bästa bevattningstips
11 juli 2023
Bevattningen av trädgården är en viktig del av trädgårdsarbetet. Här bjuder vi på våra bäst bevattningstips.
Litteratur för lata sommardagar - boktips för den växtintresserade
4 juli 2023
Det perfekta semesterlittaraturen varierar så klart efter smak. Här kommer två tips som vi tror kan vara inspirerande för dig som gillar växter och natur.
Gödsla rätt för att bli mätt - så gödslar du för att maxa skörden.
27 juni 2023
Allt fler längtar efter att kunna skörda sina egenodlade grönskar. Vi tipsar om hur du gödslar för att maxa skörden.
Torktåligt för trädgården - vad ska jag odla vid ett varmare klimat?
16 juni 2023
Förändrat klimat gör att vi behöver tänka på vad vi planterar i trädgården. Vi listar växter som trivs i torrare jord – i skugga såväl som i sol.