2 - 3 okt. 2024

Grattis Lina Supstiks som kammade hem segern I Flower Grand Prix – för tredje gången

Grattis Lina Supstiks som kammade hem segern I Flower Grand Prix – för tredje gången
Elmia Garden Flower Grand Prix samlar landets skickligaste florister för att tävla i blomsterdesign inspirerad av årets trender. År 2024 gick segern till Lina Supstiks, som imponerade med sin tekniska skicklighet och kreativitet.

Under Elmia Garden samlas varje år Sveriges främsta florister för att tävla i det prestigefyllda Flower Grand Prix – en tävling som utmanar både elit och debutanter i blomsterdesign. Årets tävling, ledd av Nicklas Jensen, inspirerades av trendtemat Höstglöd från Elmia Garden Trends. Deltagarna fick två hemliga uppgifter, att skapa en bukett utifrån en utvald vas och att dekorera en spegel, där allt material fanns på plats.

Vinnaren av 2024 års tävling – elit, blev Lina Supstiks från Prinsens blomsteraffär i Göteborg. Efter att ha briljerat i båda uppgifterna delade Lina med sig av sina tankar kring tävlingen:

-Det är alltid så kul att komma hit. Stämningen är fantastisk och uppgifterna professionellt utformade. Dessutom är det extra roligt att arbeta med så fint material.

 När det gäller hennes seger i båda uppgifterna förklarar hon att tekniken spelade en avgörande roll.

-Det var båda rätt tekniska utmaningar, och jag tror att min teknik blev avgörande.

För Lina var den mest utmanande uppgiften att dekorera spegeln, men hon var mest nöjd med sin bukett. Om framtiden säger Lina

-Jag har sagt att detta är min sista tävling på Elmia Garden Flower Grand Prix. Nu har jag vunnit tre gånger, så det är dags att lämna plats för andra florister.

 Tråkigt för oss på Elmia Garden, men det har med all säkerhet varit en inspirerande resa för Lina, som vi med nyfikenhet kommer att fortsätta att följa.