Trots sitt japanska namn, Hanataba - som betyder ”bukett”, består företagets sortiment av svenska uppfinningar som gör det enkelt att binda spiralknutna buketter och skapa stiliga och luftiga arrangemang. Idén till den unika bukett-twistern föddes för snart 20 år sedan när Wille Strand tillsammans med familjen, besökte en blomsterskola i Japan. Inspirerad av deras annorlunda sätt att arbeta med blommor började Wille Strands far utveckla ett verktyg som kan skapa en spiralknuten bukett utan att man behöver bemästra tekniken.
I januari 2020 gjorde Hanataba debut på Formex i Stockholm, och sedan dess har de blivit välkända, särskilt genom Nobel-floristen Per Benjamin som använt Hanatabas fakirringar i sina blomsterarrangemang till Nobelmiddagen i Stadshuset i Stockholm.
På Elmia Garden 2024 är Hanataba tillbaka efter ett uppehåll från svenska mässor. ”Vi tog en paus för att fundera över vilken väg vi ville gå, säger Wille Strand. Men nu är vi tillbaka, och det känns väldigt kul och spännande att återknyta kontakten med branschen.
En stor del av Hanatabas framgångar kan tillskrivas deras aktiva närvaro på sociala medier, där de idag har över 220 000 följare på Instagram.
-Min syster Ebba har skött våra sociala mediekonton, inklusive Instagram och TikTok. Hon har i flera år publicerat ett inlägg om dagen och noggrant följt statistiken för att förstå vad som fungerar. Vi arbetar också mycket visuellt – det blir alltid effektfullt att visa hur vår bukett-twister fungerar, till exempel.
I deras monter på Elmia Garden kan besökarna till och med se hur antalet Instagramföljare ökar i realtid. Det är en chans att både se deras innovativa produkt i action och ta del av de sociala mediestrategier som har drivit deras framgångar.