2 - 3 okt. 2024

Miljövänliga nyheter och långsiktiga relationer – Gasa på Elmia Garden

Miljövänliga nyheter och långsiktiga relationer – Gasa på Elmia Garden
Gasa, en trogen utställare på Elmia Garden i över 20 år, är en ledande grossist inom växter och blommor. Genom att kombinera långsiktiga kundrelationer med innovativa produkter fortsätter de att bidra till trädgårdsbranschens utveckling.

Gasa är en av de största utställarna på Elmia Garden och har varit med i över 20 år. Som grossist levererar de växter och blommor till odlare i Sverige, Tyskland och Danmark. Företagets styrka ligger i att samla alla produkter på en central plats i Danmark, där kunderna kan komma och utforska sortimentet. När kunderna väl lärt känna Gasa står för och kvalitetssäkrat växterna, sker handeln ofta smidigt online.

På senare år har Gasa även börjat sälja sticklingar till odlare runt om i Europa, där utbildning ingår.

-Vi åker till våra kunder och visar hur de bäst odlar våra plantor för att få fram både skönhet och motståndskraft, berättar Alexander Pedersen, säljare på Gasa.

Att vara med på Elmia Garden är en tradition för Gasa.

-Vi vill inte missa den här mässan. Här möter vi våra kunder direkt och kan ställa frågor om växter, kulörer och trender. Eftersom det tar omkring tio år att utveckla en ny växt, är det oerhört viktigt för oss att göra regelbundna avstämningar med kunderna.

Årets nyheter inkluderar bland annat pelargonen 'Pink Panther' och en miljövänlig, tvåfärgad dahlia utvecklad för den svenska dagligvaruhandeln.

-Framtiden ser ljus ut för trädgårdsbranschen, särskilt med unga kunder som inte drar sig för att investera i ovanliga och färgstarka växter," avslutar Alexander.